Mile Spasojević donirao ljuljaške i klackalicu školi u Čengiću :: Semberija INFO ::

 

Mile Spasojević donirao ljuljaške i klackalicu školi u Čengiću


Kandidat SDS Semberija za odbornika u Skupštini Grada Bijeljina Mile Spasojević donirao je područnoj Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Čengiću ljuljaške i klackalicu, istakavši tom prilikom da je borba za ostanak budućih generacija na selu jedan od prioriteta.
 
- Potičem iz Čengića, nekada sam i ja išao u staru školu koja se nalazila ovdje, i drago mi je što sam bio u prilici da bar malo uljepšam izgled školskog dvorišta i doniram sprave koje će đaci koristiti u vrijeme odmora ili van školskih aktivnosti. U tri okolna sela škole su zatvorene i to je opomena svima da moramo da se borimo za buduće generacije – naglasio je Spasojević.


 
Direktor Osnovne škole „Meša Selimović“ Janja Davor Radojević naveo je da područnu školu u Čengiću pohađa 28 učenika, raspoređenih u pet razreda.
 
- Zahvaljujem Miletu na donaciji koja je svakako dobrodošla i ističem da će saradnja biti nastavljena. Već imamo obećanje da će ovdje biti izgrađeno autobusko stajalište, kako bi đaci što manje bili na magistralnom putu. Podsjetio bih da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kontinuirano pomaže i našu centralnu školu, gdje je Gradska uprava učestvovala sa 60 odsto sredstava za postavljanje video-nadzora, čime je bezbjednost učenika podignuta na viši nivo – rekao je Radojević.