DRAGAN JOKOVIĆ: KANDIDAT ZA ODBORNIKA SDS SEMBERIJE ZA SKUPŠTINU GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

DRAGAN JOKOVIĆ: KANDIDAT ZA ODBORNIKA SDS SEMBERIJE ZA SKUPŠTINU GRADA BIJELjINA


Dragan Joković je rođen 28.03.1977. godine u Tuzli. Diplomirani inžinjer informatike i izvršni direktor Udruženja za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” u Bijeljini.

Već u dvadesetim godina Dragan se uključuje u rad međunarodnih organizacija u cilju unapređenja pristupa pravima i izgradnji demokratije. S tim u vezi na inicijativu roditelja romske djece 2005 godine se osniva Udruženje građana “Otaharin” i Dragan je od samog osnivanja izvršni direktor Udruženja. Trenutno Udruženje broji 22 zaposlenih, i preko 20 osoba koji su angažovani povremeno. Godine 2014.  osnovan je “Dnevni centar za djecu koja žive i/ili rade na ulici i koja su u riziku da to postanu”, to jedan od najznačajnijih projekata UG “Otaharin”-a koji je olakšao pristup obrazovnom sistemu romskoj djeci.

​Takođe, vremenom je osnovano i Udruženje žena “Romkinja” , nakon toga i preduzeće “Agro-plan” koje proizvodi zdravu i organsku hranu sve u cilju promovisanja i zaštite ljudskih prava. Udruženje građana “Otaharin” je dobilo dvije nagrade od strane Evropske komisije za integraciju Roma i Romkinja i za podršku djeci u obrazovnom sistemu. Naša vizija je da Bosna i Hercegovina kao odgovorno društvo u kojem su svi građani ravnopravni, a posebno obrazovno, socijalno i ekonomski isključene, marginalizovane i ranjive grupe.