Asfaltirana Ulica Stjepana Mitrova Ljubiše u Dašnici :: Semberija INFO ::

 

Asfaltirana Ulica Stjepana Mitrova Ljubiše u Dašnici


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH Edin Ramić pustili su danas u saobraćaj novoasfaltiranu Ulicu Stjepana Mitrova Ljubiše u mjesnoj zajednici Dašnica, dužine oko 1.000 metara, za šta su grad Bijeljina i Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica obezbijedili nešto više od 100.000 konvertibilnih maraka. 
 
Gradonačelnik Mićić pojasnio je da je polovinu sredstava za asfaltiranje ove ulice, u kojoj su najzastupljeniji povratnici i izbjegla lica, izdvojila Gradska uprava.


 
"S ovim ministarstvom sarađujemo deset godina i asfaltirali smo zajednički mnoge puteve i ulice u Bijeljini i Janji, a sve projekte koje oni predlože tokom godine grad Bijeljina sufinansira u iznosu od 50 odsto. Više puta sam istakao da manje zastupljeni konstitutivni narodi i nacionalne manjine u Bijeljini moraju da budu u ravnopravnom položaju i to je jedan od načina da ovaj grad zaista bude grad budućnosti", istakao je Mićić.
 
Ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH Edin Ramić naglasio je da je ministarstvo čiji je predstavnik u prethodnih pet godina investiralo u infrastrukturu u Bijeljini oko četiri miliona KM.
 
"Ove godine smo zajednički investirali u postavljanje ulične rasvjete, rekonstrukciju krovova škola, obnovu stambenih objekata, a dajemo značajnu podršku i razvoju poljoprivrednih gazdinstava i zapošljavanju. Nadam se da će sve to doprinijeti ostanku ljudi na ovim prostorima, posebno mladih", naveo je Ramić.

Semberija info