NEŠIĆ PODRŽAO KANDIDATE STRANKE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

NEŠIĆ PODRŽAO KANDIDATE STRANKE U BIJELjINI


Foto: Srna
Kandidati Demokratskog narodnog saveza za predstojeće lokalne izbore u Bijeljini razgovarali sa građanima u centru grada. Tom događaju prisustvovao je i prvi čovjek DNS-a.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić podržao je kandidate stranke u Bijeljini i najavio osvajanje najmanje tri odbornička mandata u Skupštini grada u Bijeljini.

-Očekujem da DNS u Bijeljini bude relevantna politička snaga, da budemo dio vlasti i učinimo da ovaj grad bude ljepše mjesto za život", rekao je Nešić.

On je istakao da je ovoj stranci na prvom mjestu interes građana i najavio da će se zalagati za to da lokalne zajednice obezbijede besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola, kao i plaćen pripravnički staž po završetku fakulteta, kao dio mjera za smanjenje odliva stanovništva.

-Bitno je da se rješavaju problemi djece poginulih boraca, a DNS će se zalagati i za to da majke sa četvoro i više djece dobiju nacionalnu penziju ili prosječnu platu, da se jača demografska slika u Republici Srpskoj", kazao je prvi čovjek DNS-a.

Na pitanje sa kim je DNS u koaliciji, Nešić je rekao da je ,,ova stranka u koaliciji sa narodom" i istakao da u DNS-u nema nejedinstva i da su lokalni odbori imali slobodu da odlučuju kako će nastupiti na lokalnim izborima.

Nosilac odborničke liste DNS Bijeljina Diko Cvijetinović rekao je da na lokalnim izborima očekuju veliku podršku birača i da ova stranka osvoji 5.000 glasova i tri odbornička mandata.

-DNS na ovim izborima podržava kandidata za gradonačelnika Miću Mićića kao zajedničkog kandidata za novi mandat i podržaće ga u punom kapacitetu", ponovio je Cvijetinović i rekao da vjeruje u uspjeh i izbornu pobjedu koja treba da omogući razvoj za bolji život građana Bijeljine i Semberije.