SEMBERSKIM POLjOPRIVREDNICIMA TREBA OMOGUĆITI SIGURAN PLASMAN PROIZVODA :: Semberija INFO ::

 

SEMBERSKIM POLjOPRIVREDNICIMA TREBA OMOGUĆITI SIGURAN PLASMAN PROIZVODA


Na inicijativu nekoliko kandidata za Skupštinu grada Bijeljina sa liste SNSD-a danas je u prostorijama Prehrambene industrije "Sava" održan sastanak sa direktorom fabrike Stevom Filipovićem, na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji u oblasti proizvodnje, nabavci repromaterijala i saradnji sa poljoprivrednicima Semberije. Zajedno sa pet odborničkih kandidata sa liste SNSD-a, sastanku je prisutvovao i prof. dr Zlatko Maksimović, koji je pohvalio menadžment fabrike na dobrom poslovanju i organizaciji u vrijeme krize." Država, republika i opština bi trebale više ulagati u oblast proizvodnje hrane sa domaćeg tržišta, jer od toga korist imaju svi njeni građani, " izjavio je Maksimović.

Odbornički kandidat sa liste SNSD-a dr Stojanka Nikolić je navela da je osnivanje PI Sava u Bijeljini daleke 1947. godine bio pun pogodak za Semberiju. "Vrijednom i radnom semberskom seljaku najveći problem je plasirane sopstvenog proizvoda. Zalagaćemo se za unapređenje saradnje između PI Sava i domaćeg proizvođača, tako da u budućnosti naš seljak ima siguran plasman svojih proizvoda, izjavila je Nikolićeva . Direktor PI Sava Stevo Filipović se zahvalio kandidatima za odbrnike sa liste SNSd-a i prof. dr Zlatku Maksimoviću na posjeti i izrazio nadu da će situacija u oblasti prehrambene industrijske proizvodnje u narednom periodu biti povoljnija. "Ova fabrika je od strateškog značaja za čitavu RS i zbog toga je bitno da napravimo iskorak u cilju boljeg ambijenta za naše domaće proizvođače", izjavio je Filipović.
 
Današnjem sastanku u prostorijama fabrike Sava prisutvovali su dr Nemanja Janković, dr Stojanka Nikolić, dr Aleksandar Stevanović, Nada Stančić i Stanislav Milošević, odbornički kandidati sa liste SNSD-a.