Perić pozvao rukovodstsvo RiTE da izmire obaveze prema građanima Ugljevika :: Semberija INFO ::

 

Perić pozvao rukovodstsvo RiTE da izmire obaveze prema građanima Ugljevika


Preko dva miliona KM Rudnik i termolektrana /RITE/ Ugljevik duguju budžetu opštine Ugljevik, rekao je načelnik ove opštine Vasilije Perić.

On je dodao da se, zbog neizmirenih obaveza i neodgovornog ponašanja rukovodstva ovog privrednog giganta, ugrožava funkcionisanje ove lokalne zajednice kao i zdravlje ljude jer se, zbog nedostatka novca ne može pomoći Domu zdravlja Ugljevik niti regionalnoj bolnici u Bijeljini.

„Duguju nam oko 20 odsto sredstava cjelokupnog budžeta opštine Ugljevik, a znamo da je borba protiv korona virusa danas prioritet, pa samim tim nismo u mogućnosti da uplatimo dodatna sredstva našoj zdravstvenoj ustanovi kako bi se stvorili bolji uslovi borbe protiv ove opake bolesti", podsjetio je Perić.

On je izrazio žaljenje jer se koristi i taj metod u politici i ocjenio da je to nezakonito i nepravedno, prevashodno prema građanima Ugljevika.

"Siguran sam u svoju ubjedljivu pobjedu na predstojećim lokalnim izborima kao i odborničke liste  Srpske demokratske stranke", zaključio je Perić.

​Opština Ugljevik