Veljko Đurić: Semberija može i mora bolje :: Semberija INFO ::

 

Veljko Đurić: Semberija može i mora bolje


Hitna obnova i proširenje postojeće lokalne infrastrukture, naročito mreže saobraćajnica, izgradnja javnih garaža, povećanje broja parking mjesta uz uvođenje besplatnog gradskog prevoza u prvo vrijeme, gradnja mreže biciklističkih staza i davanje pogodnosti usmjerenih ka većem korišćenje bicikala samo su neke od mjera koje će, ukoliko bude izabran za odbornika u Skupštini grada Bijeljine, pokrenuti Veljko Đurić, kandidat na listi Koalicije Pokret za Bijeljinu, SDS Semberije, SPS – Goran Selak.

„Iniciraćemo da se u mjesnim zajednicama grade pješačke-trim i biciklističke staze. Prioritetno u onima koje su, kao  Ljeljenča bliže gradu, kroz koje prolaze putevi koje povezuju više sela i gd‌je je povećano kretanje đaka, pješaka i biciklista“ rekao danas u Bijeljini Đurić.



On predlaže i uspostavljanje zona rekreativnog sporta poput prostora na Obriježi, nasipa kanala Dašnica, Obodnog Majevičkog kanala ili zelenih zona na periferiji grada. Ove oaze mogu poslužiti i kao izletišta, ali i kao prostor za gradnju travnatih terena za sportske aktivnosti.

„Ako dobijem povjerenje sugrađana, kao narodni odbornik aktivno ću učestvovati i u radu odborničkih kancelarija koje ćemo uspostaviti po mjesnim zajednica u Semberiji, kako bismo zajedno rješavali probleme koje imaju pojedina naselja i stvorili uslove za bolji i kvalitetniji život svih građana. Semberija i Bijeljina mogu i moraju mnogo bolje“, kaže na kraju Đurić.