MILIĆ: OKUPIMO SE OKO MIRA, SLOBODE I OTADžBINE POŽELjNE ZA ŽIVOT SVIH NAS :: Semberija INFO ::

 

MILIĆ: OKUPIMO SE OKO MIRA, SLOBODE I OTADžBINE POŽELjNE ZA ŽIVOT SVIH NAS


Član Glavnog Odbora i šef Izbornog štaba SNSD iz Bijeljine Mladen Milić pozvao je danas sve građane Republike Srpske bez obzira na političku, vjersku ili nacionalnu pripadnost na okupljanje oko institucija Republike Srpske i nastavak „jačanja stabilnosti, obezbjeđenja trajnog postojanja naše otadžbine u miru i slobodi poželjnom za život i rad svih nas i naše djece.“

„Članovi, aktivisti i simpatizeri SNSD-a, ali i ogromna većina građana Bijeljine i Republike Srpske sa pravom glasa rekli su svoje na izborima održanim 02. oktobra ove godine, a to je ubjedljiva pobjeda kandidata SNSD-a na sva četiri nivoa zajedno sa koalicionim partnerima, što se nakon dvadesetpetodnevne sage konačno potvrdilo i odlukom CIK-a“ podsjetio je Milić.

On je istakao da ambicije za vlašću kandidata opozicije za pojedinačne funkcije i njihovih stranačkih prvaka nisu urodile plodom i pored odluka CIK BiH koja je izabrana bez konkursa i flagrantnog kršenja Izbornog zakona pod pritiskom opozicije potpomognute pojedinim medijima.  Jučerašnjom odlukom takve ambicije su se raspršile kao mjehur od sapunice

„Ponašanje opozicije u proteklim danima bilo je na granici normalnog, a pritiscima i svakojakim kvalifikacijama izbornih pobjednika pokušali su prekrajanje izborne volje naroda. Na njihovu žalost to im nije pošlo za rukom, a naročito petorki koji se još uvijek ne miri sa činjenicom da su izborni gubitnici i da je to konačno potvrdio i CIK“ istakao je Milić i konstatovao da je samo ta „petorka“  ostala kod svojih ranijih stavova, ne želeći čestitati ubjedljivo boljim od sebe: Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović i SNSD-u.
„Takvom svojom odlukom narodu Republike Srpske, ali i šire pokazali su svoje pravo lice i sasvim izvjesno zapečatili svoju dalju političku karijeru i sudbinu“ konstatovao je Milić.

Rukovodstvo SNSD-a, članstvo i simpatizeri sve vrijeme nakon izbora ponašali su se savjesno, odgovorno i potpuno mirno čekali reztultate ponovnog i tzv. kontrolnog prebrojavanja uvjereni u svoju ubjedljivu pobjedu, dok je opozicija je dvadeset i pet dana nakon izbora građanima Republike Srpske i regiona neargumentovano govorila o navodnoj krađi, korupciji, prevari na najtransparentnijim izborima u BiH i Republici Srpskoj prema ocjenama OSCE-a i međunarodnih zvaničnika.

„Tačka na njihove bolesne želje je stavljena. Okrećemo svakodnevnom životu i obavezama gradnje i jačanja institucija, konstituisanju zakonodavne i izvršne vlasti, očuvanja i jačanja stabilnosti Republike Srpske na čelu sa njenim predsjednikom Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović srpskim članom Predsjedništva BiH“ istakao je Milić.

On se zahvalio svim građanima, simpatizerima, aktivistima i članovima SNSD, koalicionim partnerima i kandidatima na učešću u pobjedi i  veličanstvenom narodnom skupu u Banja Luci.

„Zadovoljni našom pobjedom na sva četiri nivoa i veličanstvenim do sada najvećim skupom naroda u Republici Srpskoj svim našim članovima, aktivistima, simpatizerima, kolaicionim partnerima i svim građanima koji su dali svoj glas i povjerenje SNSD-u i našim kandidatima upućujem veliku zahvalnost“ zaključio  je Milić.