UGLjEVIK: NAČELNIK PERIĆ NAGRADIO NAJBOLjE SREDNjOŠKOLCE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: NAČELNIK PERIĆ NAGRADIO NAJBOLjE SREDNjOŠKOLCE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je nagrade na današnjem prijemu za maturante iz Srednjoškolskog centra „Mihailo Petrović Alas“ koji su u protekloj školskoj godini postigli najbolje rezultate.

Perić je istakao da  je ovaj prijem tradicionalan i da je obaveza svih da ističu najbolje i stimulišu ih, te da se na takav način pokaže briga o onima koji su marljivo radili i postigli zapažene rezulatate.



„Važno je stvoriti uslove za rad, kako bi se ovi mladi ljudi nakon završetka daljeg školovanja vratili u svoj rodni kraj i da svojim radom doprinesu daljem razvoju lokalne zajednice“, rekao je Perić novinarima.

On je učenicima poželio uspješan nastavak daljeg školovanja i dodao da su prethodno u sve tri osnovne škole sa područja opštine Ugljevik nagrađeni najbolji osnovci.

Đaku generacije u Srednjoškolskom centru "Mihailo Petrović Alas"  Tanji Antić načelnik Perić je zajedno sa predsjednikom Skupštine ove opštine Đokom Simićem uručio 300 KM i naliv pero.

Antićeva, koja je maturant smjera gimnazija, naglasila je da je ovo priznanje za nju velika čast ili i obaveza da prikaže dobre rezultate u daljem školovanju.

„Ostaću u našoj Srpskoj, planiram da upišem Prirodno-matematički fakultet Univerzitata u Bana Luci“, rekla je novinarima Antićeva.

Za ostalih 6 maturanata  koji su školovanje završili sa odličnim uspjehom i  prosjekom ocjena 5,00 dodijeljeno je po 100 KM i naliv pero.

Direktor ovog srednjoškolskog centra Stevo Benović zahvalio je načelniku Periću i rukovodstvu opštine Ugljevik na podršci i razumijevanju tokom cijele školske godine.

„Ovu školsku godinu završilo je 134 maturanta, od čega je njih trideset završilo treći stepen školovanja bravar-zavarivač“, rekao je Benović.

On je poželio maturantima zdravlje, sreću i radost u budućem školovanju.

​Opština Ugljevik