PRIZNANjE IZ BRATSKE SRBIJE: Udruženje žena "Svjetlost" iz Ugljevika najbolje na "Gastro festivalu" u Ljuboviji :: Semberija INFO ::

 

PRIZNANjE IZ BRATSKE SRBIJE: Udruženje žena "Svjetlost" iz Ugljevika najbolje na "Gastro festivalu" u Ljuboviji


Udruženje žena "Svjetlost" iz Ugljevika bile su najbolje u pripremanju pakarskih proizvoda na 15. "Gastro festivalu" u opštini Ljubovija. 
 
Ove vrijedne članice, ugljevičke humanitarke, učestvovale su na festivalu koji je ima takmičarski karakter u konkurenciji ekipa iz Srbije i Republike Srpske. 


 
Ekipe su se nadmetale su u pripremi riblje čorbe, etno-trpeze, moderne kuhinje, pekarstva, poslastičarstva i karvinga, odnosno rezbarenja na voću i povrću. 
 
Predsjednica "Svjetlosti" Jelena Đurić Spasojević zahvalila je Turističkoj organizaciji Ljubovije na pozivu i izrazila zadovoljstvo jer su članice ovog udruženja mogle da na najbolji način promovišu podmajevički kraj i Republiku Srpsku. 


 
-Sve što radimo, radimo s ljubavlju pa je onda sve i slađe i ljepše pa otuda i brojna priznanja za samo godinu dana našeg postojanja i rada-rekla je Spasojevićeva koja je napomenula da sa Turističkom organizacijom Ljubovije imaju odličan odnos i sjajno prijateljstvo. 
 
-Potrudili smo se da svim učesnicima „Gastro festivala“ ponudimo jedinstveno iskustvo koje će dugo pamtiti, biti im motiv da ponovo dođu i nadam se da smo u tome uspjeli. Cilj festivala je i promocija autentične azbukovačke kuhinje koja ima šta da ponudi. Hvala svima koji su učestvovali na našoj manifestaciji, kao i brojnim posjetiocima – istakla je Jelena Topalović, direktorka Turističke organizacije opštine Ljubovija.