Dom zdravlja Ugljevik: Edukacija iz urgentne medicine :: Semberija INFO ::

 

Dom zdravlja Ugljevik: Edukacija iz urgentne medicine


Za Semberija info: Mladen Vasilić

 U Domu zdravlja Ugljevik danas je počela dvodnevna edukacija iz urgentne medicine-hitnih stanja u medicini sa akcentom na kardiopulmonalnu reanimaciju.

Ugljevičke medicinare edukuje ljekar specijalista urgentne medicine Slavko Jović iz bijeljinskog Doma zdravlja koji je pohvalio rad rukovodstva Doma zdravlja Ugljevik a posebno jer imaju kompletnu opremu za ovu obuku.

-Ova edukacija je veoma važna a poseban akcenat je na kardiopulmonalnu reanimaciju i njen praktični dio kako osnovne bazične tako i napredne. Ovu obuku treba da prođu svi radnici u zdravstvu a posebno oni  na primarnom nivou-rekao je Jović.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Cvjetana Dragonjić nevela je da je ova zdravstvena ustanova spremno dočekala edukaciju pa su neophodnu opremu za obuku nabavili prije mjesec dana.

-Ovo je prilika da svi zdravstveni radnici obnove svoje znanje prije svega ali i da nauče nešto novo kroz edukaciju i praktičnu radionu kako bi stečeno znanje primjenili pacijentima kojima je neophodna hitna medicinska pomoć-rekla je Dragonjićeva.

Ona je posebno istakla saradnu sa Domom zdravlja Bijljina i bijeljinskom bolnicom “Sveti Vračevi” te im zahvalila za sve što čine za dobrobit građana Podmajevice.