Đaci prvaci u Opštinskoj upravi Ugljevika: Najdraži gosti :: Semberija INFO ::

 

Đaci prvaci u Opštinskoj upravi Ugljevika: Najdraži gosti


Đaci prvaci Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika posjetili su danas Opštinsku upravu u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić ugostio je mališane kojima je pokazao i objasnio obilježja zastave i grba Ugljevika i odgovarao na mnogobrojna pitanja đaka prvaka.

Perić je istakao da su djeca uvijek najdraži gosti i dodao da je važno da  djeca imaju sigurno odrastanje kako bi  prije svega postali dobri ljudi.



-Nedjelja djeteta je vrijeme kada treba da razmišljamo o uslovima u kojima najmlađi sugrađani odrastaju i njihovim pravima ali i da svi trebamo voditi računa o njihovom odrastanju, školovanju, njihovim aktivnostima i zdravstvenoj zaštiti-rekao je Perić nakon prijema.

On je napomenuo da se u ovoj podmajevičkoj opštini posebna pažnja posvećuje najmlađima u okviru programa o porodici.

-Cjelodnevni boravak u našem vrtiću za dijete na mjesečnom nivou iznosi 95 KM, uz to, organizujemo  svake godine besplatnu Školu sporta i plivanja. Izdvajaju se materijalna sredstva iz budžeta opštine za svako novorođeno dijete od 500 do 700 KM. Nagrađuju se najbolji učenici. Pratimo njihove aktivnosti od najmanjeg uzrasta pa sve do odrastanja-naveo je Perić.

Učiteljica Ankica Dokić pojasnila je da je jedan od slogana  Nedjelje djeteta “Drugarstvo čuvaj a ljubav njeguj”.

-U okviru ovih aktivnosti djeca su posjetila Opštinsku upravu kako bi se upoznali o sistemu rada ali i da vide čemu škola sve doprinosi. Posjetili smo i Narodnu biblioteku. A danas će nas u školi posjetiti ljekar Sara Mijatović i stomatolog Igor Mijatović koji će mališanima govori o zdravlju-rekla je Dokićeva.

Prijemu su prisustvovali zamjenik načelnika Vanja Zekić, šef kabineta načelnika Milorad Jovičić i načelnik Opštinskog odjeljena za društvene djelatnosti Verica Petrović.

Obilježavanje Nedjelje djeteta provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.