UGLjEVIK: OSMOMARTOVSKI DAR ZA HEROINE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: OSMOMARTOVSKI DAR ZA HEROINE


Foto
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, zajedno sa lokalnom Boračkom organizacijom, povodom Međunarodnog dana žena 8. marta darovao je 50 majki poginulih boraca Vojske Republike Srpske (VRS) iz ove opštine sa po 100 KM.
 
Na tradicionalnom osmomartovskom prijemu bile su prisutne Radojka Mekić, majka tri poginula borca VRS i Nada Janković, majka dva poginula borca otadžbinskog rata koje su zahvalile za svu pažnju koje dobijaju od rukovodstva opštine Ugljevik i Boračke organizacije ove opštine svih proteklih godina.
 
Perić je nakon prijema istakao da je važno iskazati poštovanje prema svim ženama, a posebno prema majkama koje su pretrpjele najveći gubitak za stvaranje Republike Srpske.
 
– Koliko poštujemo naše dame, koliko ih uvažavamo i posvećujemo pažnje je sigurno mjera napretka cjelokupnog društva. U Ugljeviku pokazujemo na djelu da su dame ravnopravne sa muškarcima, a one su itekako uvažavane i poštovane – rekao je Perić.
 
Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković podsjetio je da se svake godine povodom Međunarodnog dana žena dodjeljuje novčani poklon za majke poginulih boraca
 
– Nikada ne smiju biti zaboravljeni poginuli borci, a ni njihove majke – zaključio je Marinković.
 
Prema Marinkovićevim riječima svim majkama će u toku današnjeg dana predstavnici Boračke organizacije uručiti novčani poklon na kućnoj adresi preko mjesnih odbora ove organizacije.
 
Prijemu su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić, predsjednik lokalne Skupštine Đoko Simić i potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić.