Ugljevik: Obilježen Dan srpskog jedinstva :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik: Obilježen Dan srpskog jedinstva


U Ugljeviku su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježili učenici ugljevičkog Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas" zajedno sa predstavnicima lokalne vlasti - defileom i školskim časom posvećenom proboju Solunskog fronta.Školski čas je održan kod Spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske iz ove podmajevičke opštine.

Direktor Srednjoškolskog centra Stevo Benović rekao je da je danas u svim odjeljenjima jedan čas posvećen današnjem prazniku srpskog naroda.

"Obilježavaćemo ovaj datum svake godine, jer je ovo praznik cijelog srpskog naroda", istakao je Benović.

Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić rekla je da se danas vijore zastave i u ovoj lokalnoj zajednici, i širom Srpske, i tamo gdje živi srpski narod.

"Posebno je zadovoljstvo što smo zajedno sa učenicima, mladim ljudima, obilježili ovako značajan datum", naglasila je Zekićeva.

Srbija i Republika Srpska zajednički proslavljaju praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na dan kada su srpske i savezničke jedinice u Prvom svjetskom ratu probile Solunski front.


Za Semberija info - Mladen Vasilić