KENIJAC KIPRUTO I OLIVERA JEVTIĆ NAJBOLjI NA ATLETSKOJ ULIČNOJ TRCI U UGLjEVIKU :: Semberija INFO ::

 

KENIJAC KIPRUTO I OLIVERA JEVTIĆ NAJBOLjI NA ATLETSKOJ ULIČNOJ TRCI U UGLjEVIKU


Kenijac Stenli Kipruto i srpska atletičarka Olivera Jevtić pobjednici su atletske ulične trke, koja je održana večeras u Ugljeviku.

Trka je okupila 200 takmičara seniora, a učestvovalo je isto toliko i mališana od tri do osam godina
Kenijac Kipruto bio je najbrži na 10 kilometara u muškoj konkurenciji, a Jevtićeva je bila najbolja u ženskoj konkurenciji.Ova sportska manifestacija počela je trkama za najmlađe u kategorijama tri, četiri i pet godina na 100 metara, zatim šest, sedam i osam godina na 200 metara, kao i trkama za uzrast devet i deset godina na dionici od 400 metara.

Trku na pet i deset kilometara za seniore otvorio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Ugljevika Đokom Simićem najboljima dodijelio nagrade.

Nagradni fond iznosio je 1.400 KM iz lokalnog budžeta.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je Ugljevik večerašnjom sportskom manifestacijom pun energije, mladosti, ljepote i zdravlja.“Ovo je divna afirmacija sporta, zdravog stila života ali i našeg Ugljevika”, poručio je Perić.

On je zahvalio svima koji su podržali ovu sportsku manifestaciju, proslavljenoj srpskoj atletičarki Oliveri Jevtić koja je danas gost Ugljevika i najavio dalju podršku lokalne zajednice sportu i mladima.

Jevtićeva je istakla da se u Ugljeviku osjeća kao kod svoje kuće i zahvalila je za gostoprimstvo.

Organizator atletske ulične trke Mladen Stevanović rekao je da se na ovaj način promovišu sport, prijateljstvo, porodične vrijednosti, druženje i rekreacija.“Organizacijom ovakve manifestacije motivišemo veliku grupu ljudi da trče, i da im pokažemo sve prednosti bavljenja sportom i uopšte fizički aktivnim životom", rekao je Stevanović.

Pokrovitelj ove sportske manifestacije je opština Ugljevik.