UGLjEVIČKI CENTAR ZA KULTURU OBILjEŽIO KRSNU SLAVU :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIČKI CENTAR ZA KULTURU OBILjEŽIO KRSNU SLAVU


Centar za kulturu “Filip Višnjić” iz Ugljevika danas je lomljenjem slavskog kolača obilježio krsnu slavu Sveti Ćirilo i Metodije.

Direktor ove kulturne ustanove Predrag Vujević čestitao je svim zaposlenima krsnu slavu istakavši da su Sveti Ćirilo i Metodije zaslužni za početak slovenske duhovnosti i kulture.



Vujević je najavio kulturno ljetom pod sloganom “Četvrtkom u osam”.

“Radićemo napolju manje pozorišne predstave, književne večeri, koncerte svih žanrova muzike a nastavićemo da se bavimo izdavačkom djelatnošću”, rekao je Vujević novinarima.

On je podsjetio da u okviru Centra za kulturu radi škola glume podijeljena u dvije grupe , od čega  prvu grupa čine juniori i kadeti a drugu seniori.

“Krajem jula pokrenućemo sedmu po redu Likovnu koloniju “Ugljevik 2021” koja se održava pod blagoslovom Njegovom preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija u kojoj će učesnici biti akademski slikari koji će držati besplatnu školu slikanja za djecu od 5 do 15 godina”, najavio je Vujević.

On je istakao da su besplatni svi sadržaji u Centru za kulturu.

 “Smatramo da je zadatak države, da li na republičkom ili lokalnom nivou da učini veliki napor da u vrijeme kad su građani bombardovani takozvanom kič kulturom omogući pristup svim građanima kvalitetnoj kulturi”, zaključio je Vujević.

On je dodao da je program Centra za kulturu edukativan a ne komercijalan te da je njegova misija da se poboljšaju i izgrađuju kulturne navike kod građana.