ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU UNAPREĐENjA ŽIVOTA MLADIH U UGLjEVIKU :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU UNAPREĐENjA ŽIVOTA MLADIH U UGLjEVIKU


U ugljevičkom hotelu “Atlas” danas je održan okrugli sto na temu “Unapređenje društvenog aktivizma mladih u opštini Ugljevik” koje je organizovao Centar civilnih inicijativa /CCI/.

Učestvovali su predstavnici lokalne uprave, Srednjoškolskog centra  "Mihailo Petrović Alas", Omladinske banke Ugljevik, Svetosavske omladinske zajednice Ugljevika, Centra mladih i Humanitarno udruženje opštine Ugljevik.



Projekt koordinator Centra civilnih inicijativa Slaven Divčić rekao je da je cilj današnjeg sastanka razgovor o konkretnim inicijativama kojima bi se unaprijedio položaj mladih u Ugljeviku.

“Postojeći dokument Omladinska politika opštine Ugljevik prošle godine je formalno istekao, a ove godine je u planu kreiranje novog dokumenta, i u cilju razgovora o konkretnim koracima na osnovu kojih bi se unapredio položaj mladih jeste današnji sastanak”, rekao je Divčić.              

On je dodao da je jedna od mogućih inicijativa formiranje jedinstvenog centra koji će mladi u Ugljeviku imati u saradnji sa lokalnom upravom u kojem će se okupljati, držati radionice i razgovarati o mogućim projektima, kulturnim i sportskim događajima.

Šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Radoslav Ostojić rekao je da je cilj ovakvih diskusija da se unaprijedi saradnja između omladine i lokalne uprave kako bi kreirali što više mjera i aktivnosti posvećenih mladim ljudima.

“Opština Ugljevik uvijek rado izlazi u  susret ovakvim sastancima, zahvalni smo Centru civilnih inicijativa što nas okuplja na ovakvim diskusijama koje su posvećene aktivizmu mladih i izradi nove omladinske politike”, rekao je Ostojić.

On je izrazio zadovoljstvo jer se danas razgovaralo o potrebama mladih ljudi kao neformalnih grupa, pojedinaca i omladinskih udruženja.

Opština Ugljevik