CVJETANA DRAGONjIĆ IMENOVANA ZA V.D. DIREKTORA DOMA ZDRAVLjA :: Semberija INFO ::

 

CVJETANA DRAGONjIĆ IMENOVANA ZA V.D. DIREKTORA DOMA ZDRAVLjA


Odbornici Skupštine opštine Ugljevik danas su na vanrednoj sjednici imenovali Cvjetanu Dragonjić za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja.
Dragonjićeva je doskora bila zamjenik načelnika opštine Ugljevik.

Izvještaj o poslovanju Doma zdravlja za proteklu godinu, u kojem je iskazan gubitak od 99.915 KM, kao i program rada za ovu godinu, nisu dobili potrebnu većinu, svi odbornici su bili uzdržani.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić konstatovao je da je stanje u zdravstvu teško u ovoj podmajevičkoj opštini, kao i u cijeloj Republici Srpskoj.

"Dosadašnji direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković usljed bolesti nije u mogućnosti da obavlja taj posao, pa smo imenovali novog direktora od koga očekujemo da će popraviti stanje kada je riječ o zdravstvenim uslugama i o samom poslovanju zdravstvene ustanove", rekao je Perić novinarima.

On je dodao da su doneseni i zaključci da se interventno pomogne ugljevičkoj zdravstvenoj ustanovi.

"Potrebno je nastaviti aktivnosti da se stanje u Domu zdravlja popravi, a ići će se u pravcu kreditnog zaduženje uz garanciju opštine", rekao je Perić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da zaključak o pomoći Domu zdravlja sadrži čitav paket mjera i istakao da je tokom pandemije virusa korona i početka vakcinacije u Republici Srpskoj neophodno da ova zdravstvena ustanova radi dobro u najboljem interesu stanovništva.

Semberija info