UGLjEVIK: USVOJEN BUDžET OD 14,8 MILIONA KM :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: USVOJEN BUDžET OD 14,8 MILIONA KM


Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik usvojili su danas ovogodišnji opštinski budžet od 14.852.613 KM.
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je budžet razvojni, ali i da zadovoljava potrebe socijalno ugroženih stanovnika ovog kraja.

On je izrazio uvjerenje da će pozitivan trend razvoja opštine Ugljevik iz prethodnih godina biti održan i u ovoj."Planirali smo 550.000 KM za razvoj privrede i poljoprivrede. Budžetom je planirana pomoć porodicama, roditeljima novorođenčadi, kao i za rješavanje stambenih pitanja građanima koji su u stanju stambene potrebe", rekao je Perić novinarima.

On je dodao da će više od tri miliona KM biti izdvojeno za nove kapitalne projekte na području opštine Ugljevik.

Na današnjoj sjednici usvojen je prijedlog programa rada Skupštine opštine Ugljevik za ovu godinu.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić rekao je da je danas donesen zaključak kako bi se na narednoj sjednici prilikom izvještaja o radu Doma zdravlja Ugljevik napravila sveobuhvatna situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Nakon tog izvještaja će se odrediti koji vid pomoći će biti upućen Domu zdravlja Ugljevik", pojasnio je Simić.

Odbornici su usvojili i prijedloge rješenja o imenovanju stalnih skupštinskih komisija, odluku o pristupanju izradi urbanističkog projekta gradskog dijela Ugljevika, davanju saglasnosti na isporuku toplotne energije, kao i plan održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine, te informaciju o izvršenju programa jesenje sjetve u 2020. godini.

Opština Ugljevik