UGLjEVIK: UGOVORI ZA GRADNjU KUĆA OŠTEĆENIH U KLIZIŠTIMA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: UGOVORI ZA GRADNjU KUĆA OŠTEĆENIH U KLIZIŠTIMA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je danas ugovore o gradnji stambenih objekata sa četiri korisnika kojima će opština uz podršku UNDP-a graditi kuće oštećene klizištima.

Perić je nakon potpisivanja ugovora rekao da opština Ugljevik učestvuje sa po 5.000 KM po porodici, te izgradnju projekata, građevinske i upotrebne dozvole, kao i kompletne infrastrukture, puta, struje i kanalizacije.

"Do sada je na ovakav način stambeno zbrinuto 12 porodica sa naše opštine koji su ostali bez stambenih objekata izazvanih klizištima terena", podsjetio je Perić.

On je naglasio da opština Ugljevik ima program stambenog zbrinjavanja višečlanih i socijalno-ugroženih porodica koje su stanju stambene potrebe.

„Naš cilj je da za narednih nekoliko godina uspijemo da kvalitetno i dobro obezbjedimo stambeno zbrinjavanje za sve porodice, koje su u stanju stambene potrebe, sa teritorije naše opštine“, naveo je Perić kao prioritete u daljem radu.

Jedan od potpisnika za gradnju stambenog objekta je Savo Nikolić iz Maleševaca koji je zahvalio opštini Ugljevik i UNDP-u za podršku i naveo da mu je kuću prije četiri godine oštetilo klizište, te da nije uslovna za život.

"U kući živim sa suprugom i troje djece, a u drugom dijelu kuće živi brat sa suprugom i četvoro djece", rekao je Nikolić novinarima.

Potpisnici ugovora su i Radan Lazić iz Gornje Krćine, Petar Gagić iz Tutnjevca i Antonije Đokić iz Donje Trnove.

​Opština Bijeljina