ODRŽAN SASTANAK OPŠTINSKOG "FORUMA ZA BEZBJEDNOST" :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN SASTANAK OPŠTINSKOG "FORUMA ZA BEZBJEDNOST"


Na sastanku "Foruma za bezbjednost" opštine Lopare kome su bili prisutni predstavnici opštine, na čelu sa načelnikom Radom Savićem, predstavnici prosvjetnih ustanova i vjerskih zajednica, vatrogasne jedinice, Centra za socijalni rad, komunalne policije, Doma zdravlja i mjesnih zajednica, komandir Policijske stanice Lopare Draženko Lazić je upoznao prisutne članove foruma sa stanjem bezbjednosti na području lokalne zajednice.

Zajednički je konstatovano da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou, obzirom da u prethodnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost građana i javnosti.

Članovi foruma su razgovarali i o predstojećim maturskim svečanostima na području opštine Lopare, gdje su dogovorene zajedničke preventivne aktivnosti oko priprema i realizacije navedenih svečanosti, s ciljem održavanja stabilnog stanja bezbijednosti.

Bilo je govora i o preventivnim kampanjama koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske "Poštuj život ne oružje" i "Provjeri-razmisli prijavite", kao i tome da se u narednom periodu planira održavanje predavanja u osnovnim školama na navedenu temu.

Doneseni su zaključci koji se tiču bezbjednosti građana i usvojen prijedlog direktora Osnovne škole "Sveti Sava" Dragana Lukića u vezi iznalaženja rješenja za podizanje nivoa bezbjednosti djece školskog uzrasta i tom prilikom je inicirao postavljanje vertikalne signalizacije , led elektronske table koja mjeri brzinu kretanja vozila i ispisuju simbole "uspori, škola i djeca na putu" i vertikalni znak "djeca na putu", kao i vibracione trake s ciljem povećanja bezbjednosti djece školskog uzrasta.

Članovi foruma su se usaglasili da se preko nadležnih službi zatraži postavljanje navedenih saobraćajnih znakova u blizini osnovne škole i srednjoškolskog centra u Loparama.