ODRŽANO DONATORSKO VEČE ZA IZGRADNjU PUTA OD MANASTIRA ROŽANj PREMA PRIBOJU :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANO DONATORSKO VEČE ZA IZGRADNjU PUTA OD MANASTIRA ROŽANj PREMA PRIBOJU


U Loparama je održana donatorska večera za potrebe izgradnje puta od manastira Rožanj do Priboja, koju je organizovao inicijativni odbor na čelu sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem i sveštenicima Zoranom Ilićem iz Priboja i Zoranom Ilićem iz Boljanića.

Tokom donatorske večeri premijerno je prikazan i spot za pjesmu o manastiru Rožanj za koju je tekst napisao Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

„Za nas na Majevici je manastir Rožanj važan trag našeg postojanja na ovom prostoru i želja nam je da on bude mjesto koje će pohoditi brojni naši sunarodnici, a jedan od preduslova za njihov dolazak, nakon izgradnje crkve i konaka, je kvalitetan pristupni put“, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.



„Naša je želja da se put od manastira do Priboja u potpunosti asfaltira, jer on znači sve za manastir Svetog Proroka Jeremije i mještane Rožnja koji su rasuti širom regije. Nadam se da će večeras i tokom narednih dana i mjeseci biti prikupljeno dovoljno sredstava da se asfaltira bar kilometar puta“, istakao je protojerej – stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski.

Donatorskoj večeri su prisustvovali brojni Majevičani među kojima su bili i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić, Želimir Nešković delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, odbornici lokalne skupštine, predstavnici privrednog i kulturnog života.

Na donatorskoj večeri za izgradnju puta od manastira Rožanj do Priboja prikupljeno je 25 000 KM.