EPISKOP FOTIJE – NA SRETENjE IZLAZIMO PRED LICE BOŽIJE U SRETENjE GOSPODU I IZ TOGA SUSRETA TREBA DA IZAĐEMO BOLjI :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE – NA SRETENjE IZLAZIMO PRED LICE BOŽIJE U SRETENjE GOSPODU I IZ TOGA SUSRETA TREBA DA IZAĐEMO BOLjI



Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije je, na praznik Sretenja Gospodnjeg služio, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mačkovcu kod Lopara, uz sasluženje sveštenstva Eparhije zvorničko-tuzlanske.

„Na Sretenje Gospodnje jedni druge susrećemo, izlazimo pred lice božije u Sretenje Gospodu i iz toga susreta treba da izađemo bolji, posvećeniji, smireniji, pokajaniji i u duhovnom bogatstvu “, rekao je vladika Fotije u svojoj besjedi okupljenim vjernicima.



Sretenje Gospodnje se obilježava, 40 dana nakon Isusovog rođenja, kao uspomena na dan kada je Bogorodica prvi put uvela novorođenog Isusa Hrista u hram da ga posveti Bogu.

Nakon liturgije služen je parastos poginulim majevičkim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Među prisutnim vjernicima molitvenom slavlju su prisustvovali Rado Savić, načelnik opštine Lopare, predsjednik Skupštine lokalne zajednice Milenko Ristić i delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković