IZLAGAČI I DELEGACIJA OPŠTINE LOPARE NA „SAJMU ZAVIČAJA“ U NOVOM SADU :: Semberija INFO ::

 

IZLAGAČI I DELEGACIJA OPŠTINE LOPARE NA „SAJMU ZAVIČAJA“ U NOVOM SADU


U Novom Sadu se održava peti po redu „Sajam zavičaja-zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu".

Manifestaciju organizuje Fond za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, za čiji rad sredstva obezbjeđuje Pokrajinska vlada Vojvodine.

Peti po redu sajam, koji tradicionalno okuplja Srbe iz cijelog regiona, a u okviru koga će vrijednosti svoga kraja predstaviti izlagači iz Srbije, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore otvorili su danas ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević kao i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

„Na sajmu se predstavlja oko 160 izlagača, a među njima su i predstavnici naše opštine“, kazao je Goran Tasovac, zamjenik načelnika opštine Lopare.

On je naveo da su delegacija opštine i izlagači sa Majevice, na poziv Aleksandra Đedovca, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu učestvovali na pomenutoj smotri.

Član delegacije opštine Lopare Mirko Nikolić, je istakao da navedeni sajam promoviše privredni, kulturni i turistički potencijal Srbije, Republike Srpske i svih zemalja gdje žive Srbi.

"Cilj ove manifestacije je okupljanje, povezivanje i jačanje saradnje institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja Srba širom regiona", rekao je Nikolić.