Risto iz Brusnice kod Lopara sazidao vječnu kuću vrijednu 240.000 KM, na otvaranju bilo 300 zvanica :: Semberija INFO ::

 

Risto iz Brusnice kod Lopara sazidao vječnu kuću vrijednu 240.000 KM, na otvaranju bilo 300 zvanica


BRUSNICA - To su gradili samo faraoni u Egiptu i Nemanjići, a ja nisam ni faraon, ni Nemanjić nego Marković, kaže Risto iz Brusnice u Republici Srpskoj koji kaže da ima troje djece, a "niko od njih neće ni da čuje", pa dodaje da ima i djece kojima roditelj umre a oni ni na na sahranu neće da dođu.Baš je iz tog razloga Risto za sebe i ženu još za života sazidao vječnu kuću, da ne mora da brine gdje će da počiva kad ga Bog bude pozvao.

Risto za Jutjub kanal Živa istina veli i da je svoju vječnu kuću gradio tri godine, da je osveštana i da je za nju dao 240.000 maraka (KM) odnosno 120.000 evra.

Objašnjava da je to kapela a da je on zove svojom vječnom kućom, te podsjeća da je na osvećenju i proslavi povodom završetka imao 300 zvanica, muziku i narodno veselje koje ga je koštalo oko 6.000 evra.

Inače, prvi je koji je u opštini Lopare tražio građevinsku dozvolu kakvu nikada i niko dotad nije tražio pa je morao da dođe i geometar ali i gospođa iz odjeljenja za urbanizam.

Sve mu je to projektovao arhitekta Nenad iz Brčkog, a radio majstor Neđo, i drugi brojni majstori, svako stručnjak za svoje.

Radovi su vrhunski, armirano, izolacija, struja, nema vlage, a sanduci unutra rostfraj, i hermetički se zatvaraju jer tako mora da žena i on ostanu vječiti pošto je grobnica takva - površinska, sve mermer i granit.

Jedina opasnost je možda jak zemljotres za jedno 100-200 godina.

Cijelu kapelu iscrtao je i svojom lozom Markovića, a putnici namjernici koji tuda prođu stanu u nevjerici, pa gledaju i razgledaju...

Niko ne može da ih ubijedi da to nije crkveni nego privatni objekat sa građevinskom dozvolom i zidovima od čak pola metra, prenosi Atv BL.

Ristina vječna kuća je potpuno ograđena kamenom i kovanim gvožđem, a kamen je kaže stigao iz čak tri majdana...


ATV BL / Glas Srpske