U Loparama više prvačića nego lani :: Semberija INFO ::

 

U Loparama više prvačića nego lani


Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je učenicima i prosvjetnim radnicima sa područja ove majevičke opštine početak nove školske godine.

– Želim vam sreću, uspjeh i radost tokom svih narednih školskih dana, da stičete nova znanja i da, kao i do sada, zapaženim rezultatima na najbolji mogući način prezentujete naše Lopare – rekao je Savić.

On je posebne čestitike uputio đacima prvacima, koji po prvi put kreću u školu i naglasio da danas započinju najljepši period svog života.

Savić je danas, tradicionalno prvog školskog dana, posjetio Osnovnu školu „Sveti Sava“ i prvačićima podijelio školske rekvizite.

Savić je izrazio zadovoljstvo jer je u ovu školsku godinu na području opštine Lopare upisano 11 prvačića više nego lane.

U školsku 2019/20. godinu u tri osnovne škole na području opštine Lopare upisano je 650 učenika, od čega je 67 đaka prvačića, dok je u srednjoškolski centar upisano 225 učenika.

– Opština Lopare potpisala je ugovor s firmom „Teromelektro oprema“ o stipendiranju učenika bravarskog smjera, koji će svakog mjeseca dobijati po 50 KM. To je jedan u nizu projekata kojim podržavamo škole i učenike – naveo je Savić.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu lokalna zajednica uradila mnogo na opremanju škola te najavio dalju podršku.

SRNA/Info Bijeljina