BRDSKA AUTO TRKA LOPARE 2021 VOŽENA NA STAZI TOBUT :: Semberija INFO ::

 

BRDSKA AUTO TRKA LOPARE 2021 VOŽENA NA STAZI TOBUT


Brdska auto-trka "Lopare 2021" vožena je na stazi Tobut dužine 3150 metara za šampionat BiH i otvoreno prvenstvo Republike Srpske u auto-trkama na brdskim stazama.
Trku, za nagradu opštine Lopare, je svečano otvorio ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.
On je obećao da će ovaj događaj, u narednoj godini, biti na višem nivou i da će Vlada Republike Srpske i Ministarstvo saobraćaja i veza biti jedan od pokrovitelja Brdske auto trke Lopare.


Načelnik opštine Lopare Rado Savić istakao je da ovaj sportski događaj postaje tradicionalan na području ove lokalne zajednice.
On je rekao da je trka protekla bezbjedno i u najboljem redu, te da će za narednu biti uložen trud i poboljšani uslovi na stazi, oko staze i u organizaciji, iako su bili na visokom nivou.
Brdsku auto trku "Lopare 2021" organizovali su Auto-moto karting klub /AMKK/ "Optima motorsport" Bijeljina, Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a generalni pokrovitelj bila je opštine Lopare.


Trku je u pojedinačnoj konkurenciji obilježio prošlogodišnji pobjednik Branimir Simić iz AMKK "Optima motorsport" Bijeljina, koji je oborio sopstveni rekord staze, pa sada iznosi minut i 44 sekunde i 267 stotinki /1:44,267/.
"Iznenadio sam sebe, nisam očekivao da ću biti ovoliko brz", rekao je Simić.
Trka na stazi Tobut vožena je u pet kategorija, a ekipni pobjednik je AKK "Profesional" Banjaluka.