U PRIPREMI PROJEKAT INVEST LOPARE I POSLOVNA ZONA :: Semberija INFO ::

 

U PRIPREMI PROJEKAT INVEST LOPARE I POSLOVNA ZONA


Načelnik opštine Lopare Rado Savić i širi krug njegovih saradnika upriličili su sastanak sa predstavnicima konsultantske firme Havreks iz Banja Luke.
Razgovaralo se o novim programima koje ova firma radi za ovu lokalnu zajednicu, kao i o realizaciji prethodnih aktivnosti i saradnje sa opštinom Lopare.
„Radimo na izradi projekta Invest Lopare koji je jako zanimljiv i treba nam poslužiti da privučemo još investitora, prevashodno da uključimo što više naših ljudi iz dijaspore“, izjavio je Savić.
On je najavio izgradnju poslovne zone na četiri lokacije o kojoj je razgovarano na sastanku i čije se konture već prave.
„Nastavljena je i priča o brendiranom majevičkom siru koji se pravi u Poljoprivrednoj zadruzi Zarac i kako ga proizvoditi u većim količinama“, dodao je Savić.„Projekat Invest Lopare je priprema za Dane dijaspore kada ćemo pokušati da opština izađe pred potencijalne investitore“ rekao je Zoran Pavlović, konsultant i koordinator projekata.
On je naglasio da se projektom investitorima daje podloga i mogućnost razumijevanja potencijala koje Lopare imaju.
„Korištenje konsultantskih firmi za podršku lokalnom ekonomskom razvoju je nešto što je načelnik Rado Savić prepoznao, što će definitivno pomoći reaktiviranju privrednih potencijala u Loparama“, zaključio je Pavlović.