BRČKO: DEBLOKIRAN ZASEOK PEŠKIRI :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: DEBLOKIRAN ZASEOK PEŠKIRI


Komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta Siniša Milić donio je danas odluku o deblokadi zaseoka Peškiri, uz pojačan nadzor policije, a riječ je o naselju koje je zbog pozitivnih slučajeva na virus korona bilo u karantinu od početka aprila.

Milić, koji je i gradonačelnik Brčkog, rekao je danas novinarima da je takva odluka donesena zbog povoljne epidemiološke situacije u distriktu, u kojem se od virusa korona oporavilo deset od ukupno 18 lica, koliko je ih do sada bilo zaraženo.

On je naveo da je od ukupnog broja oporavljenih, pet lica iz naselja Peškiri, koje je bilo u karantinu, te da će sva oporavljena lica, uz medicinske preporuke, biti u izolaciji još 14 dana.

U proteklih sedam dana u distriktu nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze virusom korona, od čijih posljedica su ranije preminula dva lica.

Milić je napomenuo da se zbog povoljne epidemiološke situacije razmišlja o popuštanju mjera ograničenja, ali uz njihovu stalnu analizu da se ne bi desila nepredviđena eskalacija broja zaraženih.

On je napomenuo da su u toku nabavke CT i aparata za testiranje na virus korona koji bi trebalo da bude isporučen u narednih osam dana.

Vlada distrikta je na današnjoj vanrednoj sjednici, koja je održana telefonskim putem, usvojila rebalans budžeta od 5.500.000 KM, koje će biti namijenjene za finansiranje prvog dijela programa za nadoknadu štete brčanskim privrednicima nastale ograničenjem rada zbog pandemije virusa korona

(SRNA)