BRČKO: OD 14 OBOLjELIH, ŠESTORO HOSPITALIZOVANO :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: OD 14 OBOLjELIH, ŠESTORO HOSPITALIZOVANO


Od 14 oboljelih od virusa korona u Brčko distriktu šestoro je hospitalizovano u posebnom odjeljenju brčanske bolnice, dok je osmoro na kućnom liječenju, izjavio je danas šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Akif Pezerović.

Pezerović je rekao na konferenciji za novinare da jedno lice ima težu kliničku sliku, dvoje je sa srednje lošom, dok se tri hospitalizovana lica osjećaju dobro, kao i lica koja se nalaze na kućnom liječenju.

- Od sedam novozaraženih, pet lica je iz blokiranog gornjeg dijela zaseoka Peškiri, a dva su vezana za klaster 'Klinika za srce u Tuzli' - pojasnio je Pezerović.

On je dodao da je do danas poslije podne testirano 105 lica, da su nalazi bili negativni za njih 84, dok još nisu poznati rezultati za sedmoro testiranih.

- Od juče šaljemo testove u Tuzlu jer nam je mnogo bliže. Obezbijedili smo značajan broj testova, više nego što smo imali do sada -  rekao je Pezerović.

Pod zdravstvenim nadzorom na području distrikta su 1.233 lica.

Šef Pododjeljenja za javno zdravstvo u Vladi distrikta Anđa Nikolić poručila je građanima da je jedini način da se epidemija zaustavi izbjegavanje socijalnih kontakata.

- Velikim brojem testiranja mi ne možemo zaustaviti epidemiju. Ono što možemo da uradimo jeste da otkrijemo kontakte - istakla je Nikolićeva.

Ona je zahvalila brčanskoj policiji za pomoć u kontroli lica u izolaciji jer pododjeljenje na čijem je čelu nema raspoloživog kadra za taj posao.