DNS, SAMARDžIĆ: "PLAČI VOLjENA ZEMLjO" :: Semberija INFO ::

 

DNS, SAMARDžIĆ: "PLAČI VOLjENA ZEMLjO"


Parastos za 81 poginulog borca Trećeg pješadijskog bataljona Prve posavske brigade Vojske Republike Srpske, obilježen je kod Spomenika poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske u Grčici, u porti hrama Svete Petke u ovom naselju, sa početkom u 9 časova.
 
Pomenu, kojim se čuva uspomena na div-junake, prisustvovali su članovi porodica palih boraca, predstavnici boračkog udruženja, predstavnici političkog života Brčkog iz reda srpskog naroda, među kojima je i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko, Đorđe Samardžić, potpredsjednik i Dalibor Petrović, predsjednik Organizacije mladih.


 
"Sabrali su nas mučenici i junaci danas u Grčici, da se poklonimo njihovoj žrtvi i kako reče Pekić ,,ne da postanemo nešto drugo, nego da otkrijemo šta smo".", istakao je Đorđe Samardžić.
 
Dodao je: "Pobusni je ponedeljak, Vaskrs za mrtve, sećamo se i žrtava Jasenovca. Duša svakog Srbina jeca, hoće srce da iskoči od tuge za stotinama hiljada, nevino stradalih. Mi tugujemo i plačemo, i kamen bi proplakao i propištao."
 
I zaključio: "Molimo Gospoda da se zlo više nikada ne ponovi. Slava junacima i hvala; večni mir mučenim dušama roda moga."