VLADA DISTRIKTA OKONČALA 62. REDOVNU SJEDNICU :: Semberija INFO ::

 

VLADA DISTRIKTA OKONČALA 62. REDOVNU SJEDNICU


Foto
Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je okončala 62. redovnu sjednicu odobrivši Smjernice za izradu nacrta zakona o računovodstvu i reviziji Brčko distrikta BiH na prijedlog Direkcije za finansije Distrikta. Kako je u nacrtu navedeno, smjernice se, između ostalog, odnose na regulisanje sistema računovodstva i knjigovodstva, nadzora nad poslovima računovodstva, Savjeta za računovodstvo i reviziju te nadzora nad radom ovlaštenih revizora i preduzeća ovlaštenih za reviziju.
 
Na prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu kapitalnih donacija JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH i to za rekonstrukciju vodovodnog cjevovoda u dijelu ulice Bolnička do dijela MZ Meraje, za izgradnju vodovodnog cjevovoda u dijelu ulice Suljagića Sokak do dijela MZ Broduša, kao i za sanaciju vodovodne mreže u MZ Bijela.
 
Vlada je ujedno usvojila prijedloge Odjeljenja za obrazovanje vezanih za Odluku o kriterijima i načinu dodjele donacija – stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Distrikta i Odluku o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija za period od 1. 1. 2022. do 31. 7. 2022. godine.
 
Na sjednici je usvojena Odluka o odobravanju tekućeg transfera i Program utroška sredstava za samozapošljavanje u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Visina sredstava u svrhu doprinosa razvoju poljoprivrede kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje i podizanje preduzetničkog duha u oblasti poljoprivrede na području Distrikta iznosi 500.000,00 KM.