GLASAJMO ZA DANILA, EMILIJU I LjUBINKU! :: Semberija INFO ::

 

GLASAJMO ZA DANILA, EMILIJU I LjUBINKU!


Emilija Lazić, Ljubinka Marković i Danilo Simić predstavljaće Bijeljinu na Dječijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, 19. septembra ove godine. Najveće evropsko dječije muzičko takmičenje, prvi put se održava u Republici Srpskoj, a na njemu će učestvovati predstavnici 14 opština i gradova. Mladi iz ovih gradova predstavljaće jednu državu i pjevaće se na jeziku te zemlje. Tako će Grad Bijeljina sa pjesmom „Soldi“ prikazati Italiju.

- Nažalost, korona je izvjesno vrijeme zaustavila probe, koje su djeca imala jednom sedmično u Centru za kulturu, tako da su se ove aktivnosti izvodile on-line. Otvaranjem granica, ponovo su se stekli uslovi da one budu nastavljene po cijeloj Republici Srpskoj, i to  sa stručnim timom iz Beograda, koji čine koreografi, scenografi i profesori pjevanja – istakla je koordinator takmičenja i šef Odsjeka za školstvo i nevladine organizacije Grada Bijeljina, Ljubica Mlađenović.

Za predstavnike Bijeljine može se glasati do kraja tv-prenosa, tako što se na broj 091510720 pošalje poruka sa sadržajem PJESMA (razmak) 01. Broj poruka je neograničen.

Ukoliko se Bijeljincima posreći da osvoje prvo mjesto na ovom prestižnom takmičenju, dobiće nagradno putovanje u zemlju na čijem jeziku su izvodili numeru, a Bijeljina bi, u tom slučaju, bila domaćin narednog „Ritma Evrope“.
 
Semberija info