Udruženje porodica nestalih boraca i civila „Semberije i Majevice“: Tražićemo ih dok smo živi :: Semberija INFO ::

 

Udruženje porodica nestalih boraca i civila „Semberije i Majevice“: Tražićemo ih dok smo živi


Od 1995. godine članovi Udruženja porodica nestalih boraca i civila „Semberije i Majevice“ tragaju za svojim najmilijim članovima porodica. Od 275 nestalih, traže posmrtne ostatke još 57 nestalih osoba.

-Sve ove godine pokušavamo da pronađemo naše nestale, jer teško je doći do istine i posmrtnih ostataka i grobnica, rekla je na 13. sjednici Skupštine Udruženja porodica nestalih boraca i civila „Semberije i Majevice“ predsjednica Udruženja Smilja Mitrović. Ona je naglasila da su u 2018. godini, uspjeli riješiti samo jedan slučaj, a očekuju da će se uskoro riješiti i slučaj za još dvije nestale osobe.

-Sa svim nadležnim institucijama imamo dobru saradnju, ali ono što je očekujemo je rezultat rada, a to nemamo, naglasila je Mitrovićeva i dodala da je veoma teško i bolno, godinama tražiti istinu i posmrtne ostake svojih najmilijih. Koliko je težak ovaj proces za sve koji su izgubili članove porodice, svjedoči i član Udruženja Zoran Pikulić, čiji su roditelji ubijeni 1. avgusta 1992. godine u Pofalićima.

-Evo već 26 godina tragam za posmrtnim ostacima svojih roditelja. Jedino što znam je da su vršena prekopavanja dva tri puta, ali do danas ništa nije pronađeno, rekao je Pikulić dodavši da u Udruženju postoji dvadesetak porodica koji još uvijek tragaju za svojim najmilijim.

-Dok god smo živi tražićemo ih. To je naša moralna obaveza, a očekujemo i od ljudi koji učestvuju u vom procesu da rade svoj dio posla, poručio je Pikulić. Šef Odsjeka za upravno-pravne poslove i socijalnu zaštitu u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Grada Bijeljina Željka Grujičić istakla je da Gradska uprava nastoji da pruži maksimalnu podršku udruženjima koja su proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

O.Stjepanović
​Foto: B.Milošević