Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini Počela izgradnja novih radionica :: Semberija INFO ::

 

Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini Počela izgradnja novih radionica


U dvorištu Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ otpočela je izgradnja novog objekta sa devet radionica za izvođenje praktične nastave. U pitanju je objekat sa oko 1.700 m2 površine. Prva faza izgradnje objekta koštaće oko 850.000 KM, plus PDV, a očekuje se i pomoć resornog ministarstva za opremanje radionica.



Gradonačelnik Mićo Mićić, prilikom polaganja kamena temeljca, izjavio je da ova srednja škola već četrdeset godina praktičnu nastavu izvodi u izdvojenom objektu u gradu.

„Zbog nedostatka školskog prostora, teoretska i praktična nastava su izvođene u dva odvojena i međusobno udaljena objekta. Odlučili smo da, u skladu sa novim obrazovnim standardima, izgradimo objekat sa devet modernih radionica u kojima će učenici pohađati praktičnu nastavu. Među devet radionica biće i moderna stolarska radionica  sa CNC mašinama, ali i radionice za bravare, varioce i električare. Važno nam je da učenici tokom školovanja steknu praktična znanja koja će im omogućiti brzo zaposlenje. Istovremeno će obavljati praksu i u preduzećima“, istakao je Mićić, naglasivši da je prevashodni cilj da se učenici, nakon završetka školovanja, zapošljavaju i da ostanu da žive u Bijeljini.



Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole „ Mihajlo Pupin“ kaže da ova škola ima više od 1.000 učenika, sa četiri obrazovne struke i 38 odjeljenja.

„Uz saglasnost lokalne zajednice mi smo otpočeli izgradnju modernih radionica za praktičnu nastavu. Učenici i nastavnici će imati puno bolje uslove za rad, nego što je to bilo do sada. Uz kvalitetniju praktičnu nastavu, otvoriće se i mogućnost za otvaranje novih zanimanja, sve u skladu sa potrebama tržišta rada“, istakao je Maksimović. LJ.LJ.