PREZENTOVAN PROJEKAT OBUKE I ZAPOŠLjAVANjA ROMA :: Semberija INFO ::

 

PREZENTOVAN PROJEKAT OBUKE I ZAPOŠLjAVANjA ROMA


Udruženje ,,Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin" danas je predstavilo projekat "Poslovanje s različitošću: Romi u svijetu rada" i ,,Kick off" radionicu u cilju definisanja budućih koraka međusobne saradnje partnera u ovom projektu. Radionica je imala za cilj detaljno upoznavanje sa planom realizacije projektnih aktivnosti, promociju partnerstva, isticanje njegovog značaja te informisanje javnosti o planiranim aktivnostima.
U okviru zadatog projekta, cilj je smanjiti nezaposlenost među Romima kroz specifične mjere podrške. Predviđeno je da se najmanje 400 radno sposobnih Roma uključi u aktivnosti koje će im omogućiti sticanje potrebnih vještina, a bar 20 njih će dobiti priliku za konkretno zaposlenje ili pokretanje vlastitog biznisa. Ovaj korak je ključan za postepeno smanjivanje siromaštva u romskoj zajednici i integraciju njenih članova u širu društvenu i ekonomsku sferu.

Na navedenoj radionici bili su prisustni predstavnici partnerskih organizacija: Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Područne privredne komore Bijeljina, Edukativnog centra privredne komore Republike Srpske kao i predstavnika privrednih društava sa područa Grada Bijeljina.