ŠKOLA U GLAVIČICAMA USKORO DOBIJA NOVI KROV :: Semberija INFO ::

 

ŠKOLA U GLAVIČICAMA USKORO DOBIJA NOVI KROV



Ljubiša Petrović, gradonačelnik Grada Bijeljina posjetio je danas radilište na zgradi Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ u Glavičicama gdje su u toku radovi na postavljanju novog krova. Grad Bijeljina je prošle godine u ovaj školski objakat uložio nešto preko 65 hiljada konvertibilnih maraka (zamjenjena unutrašnja i vanjska stolarija te opremljen jedan broj učionica) dok je vrijednost trenutnih radova 133 hiljade konvertibilnih maraka.



-Ovo je samo jedan od školskih objekata koji pokazuje opredjeljenje ove Gradske uprave da ulaže u budućnost. Pored radova koje smo finansirali prošle godine i radova koji se trenutno izvode, Gradska uprava Grada Bijeljina će zajedno sa švajcarskim Karitasom do kraja ove godine uložiti još 200 hiljada konvertibilnih maraka (svaka strana po stotinu hiljada KM) kako bi škola dobila novu, termoizolacionu fasadu i novi sistem grijanja putem toplotnih pumpi. Kada smo prije nekoliko dana bili u obilasku radova na zgradi OŠ „Jovan Dučić“ u Bijeljini ja sam pozvao a evo koristim priliku da i ovdje u Glavičicama ponovo pozovem ministricu prosvjete i kulture Republike Srpske da nam kaže u koju školu na području grada Bijeljina će ministarstvo uložiti finansijska sredstva u ovoj godini. Obnova i rekonstrukcija školskih objakata nije u direktnoj nadležnosti lokalnih vlasti, međutim zbog dugogodišnje nebrige nadležnog republičkog ministarstva mi smo se, zarad naše djece i naše budućnosti, uhvatili u koštac sa ovim problemom i tokom prethodne nepune četiri godine u osavremenjivanje školskih objekata investirali oko četiri miliona konvertibilnih maraka iz budžeta Grada Bijeljina. Mi imamo društvenu odgovornost prema našim učenicima i daćemo svoj maksimum da im obezbijedimo što bolje uslove za učenje i napredak“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović podsjetivši na nedavni uspjeh srednjoškolaca iz BiH na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (Velika Britanija) i osmoj Evropskoj olimpijadi iz fizike (Gruzija). Među nadarenim učenicima u bh. olimpijskoj selekciji iz fizike svoje mjesto godinama ima Miodrag Ostojić, učenik Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine.



Gradonačelnik Petrović je nakon Glavičica posjetio Područnu osnovnu školu „Meša Selimović“ u Glogovcu najavivši do kraja kalendarske godine radove na dva školska objekta u Čardačinama i Modranu kojima će se na kvalitetan i savremen način riješiti pitanje grijanja. Za obnovu školskih objekata na području Bijeljine u gradskom budžetu je za ovu godinu predviđeno preko milion konvertibilnih maraka.


Semberija info - I. Gutić