Nakon požara na kući Nenada Jevtića :: Semberija INFO ::

 

Nakon požara na kući Nenada Jevtića


U subotu, trinaestog jula, u kući Nenada Jevtića (64), u Čvrgića sokaku, broj 27, u Pučilama, buknuo je požar koji je izazvala zapaljena svijeća. Nenad kaže da u tom trenutku nije bio u kući.



“Kad sam se vratio, a otišao sam biciklom do marketa, vatrogasci su već ugasili požar. Živim sam u kući, nakon majčine smrti. Sin i supruga žive u Šidu. Imam minimalnu invalidsku penziju od 360 KM I borački dodatak. Nisam se do sada nikome obraćao za pomoć, ali su mještani iz okolnih kuća, moje komšije, pokazali koliko veliko srce imaju i da su solidarni I spremni da pomognu ljudima u nevolji. Prikupili su oko hiljadu KM pomoći. Moram otići do Službe za besplatnu pravnu pomoć u Gradsku upravu i zamoliti ih da me upute na nekoga za pomoć. Obratiću se za pomoć i Boračkoj organizaciji. Zahvaljujem svima onima koji su pomogli ili koji su u prilici da mi pomognu. Nikada u životu nisam imao puno, tako da zahvaljujem svima koji mogu ili ne mogu pomoći. Dovoljna je nekada i lijepa ljudska riječ”, kaže Nenad Jeftić koji je prije rata s porodicom živio u selu Čipuljići kod Bugojna.



Nenad kaže da je plamen zahvatio četiri roga na krovu kućice u kojoj živi, a izgorjela su i dva prozora. U sobičku u kojem živi nedostaju i osnovne stvari za kakav takav život.
 
Semberija info