Razvojna agencija Grada Bijeljina: 400.000 KM za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih do 35 godina :: Semberija INFO ::

 

Razvojna agencija Grada Bijeljina: 400.000 KM za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih do 35 godina


Razvojna agencija Grada Bijeljina, organizovala je danas info dan, na kome je predstavljen program rada za 2024.godinu, mjere podrške poslovnim subjektima, kao i uslovi prijave za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava.

Do kraja godine biće dodijeljeno 400.000 KM za podršku privrednim subjektima, koji se odnose na samozapošljavanje i zapošljavanje mladih do 35 godina.  U prezentaciji su preduzetnicima pružene informacije o mjerama podrške privrednim subjektima, kao i uslovima prijave za dodjelu bespovratnih sredstava.

Direktor Razvojne agencije Bijeljina Marko Vlačić, rekao je da će 400.000 KM biti podijeljeno na pet javnih poziva.

- Taj iznos ćemo podijeliti u pet Javnih poziva koji se odnose na samozapošljavanje i zapošljavanje mladih do 35 godina: Javni poziv za novoosnovane preduzetnike na području grada Bijeljine, Javni poziv za samostalne preduzetnike u iznosu od 100.000KM i Javni poziv za privredna društva u iznosu od 100.000KM”,rekao je Vlačić i najavio da će će ova agencija u svom programu rada, pružiti privrednicima sa područja grada i nefinansijsku podršku u vidu obuka.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je podsjetio da je   na početku njegovog mandata, Razvojna agencija imala budžet 120.000KM za plate i 80.000KM za projekte, te da je sada je budžet značajno povećan.

- Sad tek u ovom mandatu Razvojna agencija dobija svoju pravu funkciju, dobija podršku od strane osnivača,značajno se povećao budžet koji je sada 400.000KM,za pet Javnih poziva. U prethodnim godinama dosta mladih ljudi prije svega je dobilo priliku da započne svoje poslove putem podrške od strane Razvojne agencije. Takođe, privrednici su dobijali razne vrste podsticaje i s tim će se nastaviti. Tamo gdje možda ima još prostora za napredak jeste svakako kadrovsko dodatno osposobljavanje Razvojne agencije, u smislu lica koja se razumiju i u međunarodne projekte, da pokušamo privući neka sredstva iz međunarodnih projekata koja će ovdje stvoriti dodatnu vrijednost“, rekao je Đurđević.
 
Semberija info