ZAPOSLENI U ELEKTRO BIJELjINI DAROVALI KRV :: Semberija INFO ::

 

ZAPOSLENI U ELEKTRO BIJELjINI DAROVALI KRV


U organizaciji Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi „Elektro-Bijeljina“ danas je organizovana humanitarna akcija davanja krvi. Dragocjenu tečnost dalo je 80 zaposlenih iz sistema Elektroprivrede Republike Srpske (iz Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Brčkog, Zvornika, Bratunca, Vlasenice...) i kolega gostiju iz elektrodistribucija u Sremskoj Mitrovici i Valjevu.



-Ponosan sam na sve radnike koji će danas dati krv i tako pomoći naše zdravstvene ustanove. Često čujemo ljude kako se pitaju šta oni kao pojedinci mogu uraditi u društvu. Postoji jedna sjajna izreka koja kaže da ako mislite da ste premali da ostvarite uticaj probajte da zaspite sa komarcem u sobi. Ljudi koji su danas ovdje svjedoče svojim postupcima da, pored toga što u okviru naše osnovne djelatnosti rade sve kako bi doprinijeli poboljšanju kvaliteta naše usluge, oni ne zaboravljaju ni društveno korisne akcije kojima će olakšati život svojim sugađanima. Svjesni smo koliko je važno da naše zdravstvene institucije imaju dovoljne rezerve krvi i da na ovaj način direktno doprinosimo očuvanju zdravlja ljudi“, rekao je Bojan Savić, v.d. direktor ZEDP „Elektro Bijeljina“.



Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Elektro-Bijeljina“ broji oko 300 članova. U toku svake godine organizuju po tri akcije darivanja krvi. Ove godine prva akcija je održana u Vlasenici kojom prilikom je prikupljeno 60 doza krvi. Druga akcija je današnja u Bijeljini a treća će krajem godine biti održana u Zvorniku.

(Semberija info)