GRAD BIJELjINA: NOVI KROV DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: NOVI KROV DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE


Zamjena krova na objektu Osnovne škole ,,Jovan Dučić”, biće završena do početka nove školske godine, a za nekoliko dana, u funkciji će i biti i pješački prelaz sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom u Ulici Srpske vojske pored objekta škole, kako bi dolazak i odlazak djece, nastavnog osoblja, kao i ostalih učesnika u saobraćaju, bili bezbjedniji. Gradonačelnik Ljubiša Petrović i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubiša Stanišić, obišli su radove kako bi se uvjerili da sve teče po utvrđenoj dinamici. Vrijednost radova na zamjeni krova iznosi 219. 000 KM, a radovi na semaforu oko 55. 000 KM.






-Objekat je star 71 godinu, a za sve to vrijeme nije bilo ulaganja u krovnu kontrukciju. Proceduru javnog tendera smo započeli prije 14 mjeseci, što najbolje govori o manjkavosti Zakona o javnim nabavkama, koji dovodi u situacije da se gubi dragocjeno vrijeme. Ipak, uspjeli smo i radovi su krenuli, a rok će biti ispoštovan, tako da će školska godina početi u objektu sa novom krovnom konstrukcijom”, rekao je gradonačelnik Petrović i dodao da je, zbog bezbjednosti učenika, zaposlenih i ostalih učesnika u saobraćaju, urađen i semafor čija vrijednost iznosi oko 55. 000 KM. Govoreći o investiciji u objekat škole, Petrović je rekao da od resornog ministarstva nemaju nikakvu vrstu podrške, uprkos brojnim dopisima, urgencijama i zahtjevima, ne samo po pitanju ove škole, nego i drugih objekata na području Semberije.



-Nadležnost po pitanju osnovnog obrazovanja je jasna i to je Ministarstvo provjete i obrazovanja, ali mi ne možemo dozvoliti da naša djeca u Bijeljini pohađaju nastavu u objektima koji prokišnjavaju i koji su neuslovni, a 21. vijek je. Naredne godine planiramo da nastavimo sa uređenjem ovog objekta, a to je “utopljavanje škole”, odnosno, energetska efikasnost objekta. Ulaganje nastavljamo i u druge škole, među kojima su i škole u Banjici i Srednjoj Čađavici itd., a svakako, našim učenicima obezbjeđujemo i udžbenike i školski pribor”, rekao je Petrović. Pomoćnik direktora škole Panto Pantić je naglasio da školu pohađa oko 500 učenika, te da su upravo zbog problema prokišnjavanjem objekta, što ugrožava nastavni procces, više puta tražili pomoć resornog ministarstva i Grada.



-Grad Bijeljina je počeo sa rješavanjem ovog gorućeg problema, a riječ o školi čiji učenici postižu izuzetne rezultate. Nadamo se da će biti riješen i problem energetske efikasnosti, a moram da istaknem da su nerijetko i roditelji vlastitim sredstvima pomagali da rješavamo problem u sanaciji u objektu”, rekao je Pantić. U ime izvođača radova iz Banja Luke, Stefan Damjanović, potvrdio je da će rok izvođenja radova biti ispoštovan i da će radovi na krovnoj konstrukciji biti urađeni po propisima i normama građevinske struke.

​Semberija info