Mladi takmičari briljirali na festivalu :: Semberija INFO ::

 

Mladi takmičari briljirali na festivalu


Da nismo bez razloga prepoznati kao učeni ljudi u svijetu pokazuju i mladi, talentovani učenici osnovnih škola uzrasta od 5. do 9. razreda koji su kao takmičarska ekipa briljilari na Festivalu ,,Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju" u kategoriji ,,ZNANjE".

Takmičari su pripremali pitanja iz različitih oblasti iz zbirke koja broji oko 300 pitanja iz oblasti istorije, poljoprivrede i opšte kulture.



Svojim učešćem dostojanstveno su predstavili svoje škole i mjesne zajednice, a ujedno su nam pokazali da su naši mladi i dalje željni znanja i spremni da uče i odgovore na svaki izazov na koji naiđu.

U finalu Festivala ,,Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju" koje je održano, u Centru za kulturu Semberija, našle su se takmičarske ekipe iz Dvorova, Janje, Velike Obarske, Ujedinjenih sela, Dragaljevca, Crnjelova, Trnjaka, Batkovića i Velinog Sela.

Luka Radić - ljekar, pobjednik kviza Slagalica koji je bio počasni član žirija prve finalne večeri dodijelio je medalje najboljim ekipama i to sljedećim redosljedom:

prvo mjesto za ekipu iz Velinog Sela

drugo mjesto je osvojila ekipa iz Velike Obarske i

treće mjesto ekipa iz Dvorova.

Svečani prijem za tri prvoplasirane ekipe u Gradskoj upravi Grada Bijeljina biće upriličen 5. jula 2024. godine u 9 časova, kada će djeci biti uručeni tableti kao poklon.

Ekipa Velinog Sela, kao pobjednik festivala, je za svoju školu izborila kompletno renoviranje i opremanje, dok je drugoplasirana ekipa iz Velike Obarske svojoj školi obezbijedila savremen računar koji će biti uručen školi.

Želimo da pohvalimo Nikolinu Jevtić koja je bila predstavnik Amajlija i nastupila prve kvalifikacione večeri u Crnjelovu. Ono po čemu je ova djevojčica posebna je, upravo, to što su u posljednjem trenutku drugarice iz njene ekipe odustale od takmičenja, ali je ona uprkos tome odlučila da nastupi samostalno i predstavi svoje selo. Ovaj postupak je za svaku pohvalu, te će i ona biti na prijemu i kao poklon će zajedno sa drugim takmičarskim ekipama dobiti tablet'', potvrđuju organizatori.

Posebnu zahvalnost i pohvale zaslužuju i učenici osnovne škole iz Batkovića, koja su se jedina takmičila samo u ovoj kategoriji na Festivalu ,,Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju" a u finale ušla sa čistom 10 i predstavila Batković na najljepši mogući način.

Hvala svim učenicima koji su učestvovali i nikada ne zaboravite da vam vaše znanje niko ne može uzeti, a vaš rad, ukoliko je ispravan, uvijek mora biti vidljiv, prepoznat i nagrađen'', kazali su na kraju organizatori Festivala ,,Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju''.