Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

72 ODSTO ANKETIRANIH ŽELI POTPUNO NOVA LICA I NOVE POLITIČKE SUBJEKTE


Prema anketi nevladine organizacije „Centar za realnu politiku“ iz Bijeljine, čak 72 odsto anketiranih želi potpuno nova lica i nove političke subjekte, što, kako je istaknuto, govori da su ljudi zasićeni od postojećih političara i željeli bi da vide neka nova lica u politici.

Miodrag Đokuć, direktor „Centra za realnu politiku“,  predstavio je danas na pres-konferenciji rezultate istraživanja koje je provedeno na uzorku od 642 ispitanika, od kojih je 58 mladih, a od ukupnog broja ispitanika 410 je iz grada, dok je 231 ispitanik iz seoskih područja. Stav Centra za realnu politiku da će se na predstjećim izborima  voditi prljava kampanja. Prema istraživanju, SNSD će na predstojećim izborima osvojiti 21,15 odsto glasova, SDS 20,89, PDP 13,5, DNS 5,1, DEMOS 4,2 odsto, SDA 4,0, SPRS 3,7. Pokret za Bijeljinu, prema anketi, osvojiće 3,2 odsto glasova, Ujedinjena Srpska 2,6, NDP 2,3, Uspješna Srpska 1,9 i SRS Šešelj 1,8 odsto glasova.

Kada su u pitanju kandidati za gradonačelnika, stranački birači, njih 39 odsto, glasali bi za predsjednika GO SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić, 37 odsto za aktuelnog gradonačelnika i predsjednik GO SDS Mićo Mićić, a 61 odsto PDP-ovaca za Slavišu Markoviću. Anketu su obavili volonteri Centra za realnu politiku, a istraživanja su rađena direktnim kontaktima. Rezultati su dobijeni na nereprezentativnom uzorku. Iz „Centra za realnu politiku“ tvrde da iza ove nevladine organizacije ne stoji nijedna politička opcija, te da nema potrebe spekulacijama da se radi o nekom „naručenom“ istraživanju.

portal Semberija info