Veliki gubitak za pravosudnu zajednicu :: Semberija INFO ::

 

Veliki gubitak za pravosudnu zajednicu


Minutom ćutanja, članovi pravosudne zajednice, rodbina, prijatelji i  poznanici oprostili su se od Aida Hanušića, sudije Vrhovnog suda Republike Srpske, dugogodišnjeg sudije i predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini koji je iznenada preminuo prvog juna ove godine, u šezdeset i drugoj godini života.

Opraštajući se od Aida Hanušića, Danijela Milovanović, predsjednik Vrhovnog suda Republike Srpske, istakla je, da nas je Hanušić napustio u trenutku kada smo svi vjerovali u njegov oporavak.



„Aid Hanušić je funkciju sudije Vrhovnog suda Republike Srpske počeo obavljati od prvog decembra 2023. godine. Nismo ni slutili da će sa nama biti tako kratko. Jedina njegova izgubljena bitka sa bolešću predstavlja za nas ogroman gubitak. Živjeće kroz sve ono što je ostavio našoj pravosudnoj zajednici“, istakla je Danijela Milovanović.



Dragoslav Erdević oprostio se od Aida Hanušića u ime Udruženja sudija Republike Srpske, istakavši da je Hanušić, osim sudskih, obavljao i niz vansudskih aktivnosti, radeći i u Upravnom odboru ovog udruženja.

„Dugo je radio u prekršajnoj oblasti i po tome je bio prepoznatljiv. Bio je nosilac i niza međunarodnih projekata u široj pravosudnoj zajednici. Njegov prerani odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak, prije svega za porodicu, ali i za cijelu pravosudnu zajednicu“, istakao je Erdević.

 Od Aida Hanušića biranim riječima oprostili su se i vršilac dužnosti predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini Aleksandar Despenić i sudija Marinko Sladić, ističući njegovu posvećenost poslu koji je obavljao, kolegijalnost, neiscrpnu energiju i drugarstvo koje ga je odlikovalo.



Aid Hanušić je rođen 14. marta 1963. godine u Bijeljini, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Za sudiju Osnovnog suda u Bijeljini imenovan je 15. avgusta 2006. godine, za predsjednika Osnovnog suda 13. juna 2016. godine i ovu funkciju je obavljao do 30. novembra 2023. godine, nakon čega je obavljao funkciju sudije Vrhovnog suda Republike Srpske.
 
Semberija info