BIBLIOTEKA “FILIP VIŠNjIĆ”: PRIZNANjE “NAJ ČITALAC” :: Semberija INFO ::

 

BIBLIOTEKA “FILIP VIŠNjIĆ”: PRIZNANjE “NAJ ČITALAC”


Biblioteka “Filip Višnjić” je povodom Međunarodnog dana dječije knjige, organizovala dodjelu priznanja “Naj čitalac”, za najveći broj pročitanih knjiga u 2023. godini. Direktor Biblioteke Željana Arsenović izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da značajan broj djece dolazi u Dječije odjeljenje Biblioteke, a takođe je podsjetila da se 2. aprila obiležava Dan dječije knjige.
 

-Ovaj datum pokazuje značaj i važnost dječije knjige, a samim tim da podstakne mališane da dolaze u Biblioteku da čitaju knjige i razvijaju ljubav prema čitanju”, rekla je Arsenovićeva. Najvjerniji članovi Dječijeg odjeljenja koji su pročitali najviše knjiga u prošlog godini, povodom Dana dječije knjige su nagrađeni priznanjima i knjigama.

 -Nagrađeni su po kategorijama, predškolci, osnovci i djea koja pohađaju specijalnu nastavu u OŠ “Vuk Karadžić”.  Nagrade su dobila tri predškolca, među kojima je Mihail Vakičić koji je pročitao 157 knjiga,  tri osnovca, među kojima je Irina Kalajdžija iz OŠ “Vuk Karadžić” koja je pročitala više od 80 knjiga i Zoran Dragić koji pohađa specijalnu nastavu u OŠ “Vuk Karadžić”, a pročitao je 10 knjiga”, pojasnila je Arsenovićeva. Mihailov otac, Slaven Vakičić rekao je da on i supruga razvijaju Mihailovu ljubav prema knjizi, tako da njihov troipogodišnji sin uživa u čitanju dječijih knjiga. Učenica četvrtog razreda OŠ “Vuk Karadžić” Irina Kalajdžija, odlična je učenica, a najviše voli likovno i srpski jezik.
 

- Volim da čitam bajke i dok čitam mogu da se prepustim mašti. Čitanje volim od malih nogu, a svojim drugarima bih takođe preporučila da više čitaju, nego da gledaju u telefon”, rekla je Kalajdžija. Troipogodišnji Mihail Vakičić kaže da mnogo voli da dolazi u Biblioteku i da čita knjige.
 

-Volim knjige o dinosaurusima, ajkulama i zmijama”, kaže Miahil koji je rekorder po broju pročuitanih knjiga.
 
Semberija info