Ometali policijske službenike prilikom vršenja službenih radnji. U pretresu pronađena marihuana i oprema za falsifikovanje isprava :: Semberija INFO ::

 

Ometali policijske službenike prilikom vršenja službenih radnji. U pretresu pronađena marihuana i oprema za falsifikovanje isprava


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, 15.03.2024. godine lišili su četiri lica iz Bijeljine zbog počinjenih krivičnih djela i ometanja službenih lica u vršenju službene radnje.

Naime, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini a pod nadzorom nadležnog tužilaštva policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, 15.03.2024.godine izvršili su pretres stana i dr. prostorija i vozila u Bijeljini koje koriste lica M.P., S.P. , D.P. i M.P.

Prilikom pretresanja pronađena je i privremeno oduzeta kompletna oprema za falsifikovanje isprava,  oko 100 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Naime, usred nepostupanja po naređenju policijskih službenika i pružanja ativnog otpora lice M.P. naneo je policijskom službeniku lakše tjelesne povrede, dok su lica D.P. i S.P. koja su nastanjena na istoj adresi pružala otpor i ometala policijske službenike u vršenju  službenih radnji.

O svemu navedenom obavješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se protiv navedenih lica dostave Izvještaji za počinjena krivična djela ,,Falsifikovanje isprave“, ,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, i ,, Sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“.