Bijeljina: Uskoro teretana na otvorenom :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Uskoro teretana na otvorenom


„Danom zdravih navika“ održanim u Gradskom parku ozvaničen je početak izgradnje teretane na otvorenom i pristupnih rampi za kolica na dva ulaza u park.

Na osnovu ankete koju je od 19. jula do 4. avgusta sprovela Gradska uprava, odnosno Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, 52 odsto građana je, od tri ponuđena prijedloga, odabralo izgradnju teretane na otvorenom sa pratećim sportsko-rekreatvnim sadržajima. Dio prijedloga koji je imao najveći broj glasova Bijeljinaca bile je i izgradnja pristupnih rampi za kolica, kako bi svim građanima bio omogućen jednak pristup parku.



- Početak realizacije ovog projekta iskoristili smo za promociju zdravih načina života uz podršku naših partnera - fit i kafe-bara „Ono kao ljubav“, teretane „Maj Džim“ (My Gym) i Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina. Građani su danas vježbali na otvorenom uz stručnu podršku, a nakon treninga  mogli su da se osvježe uz zdrave napitke - istakla je Ankica Todorović, šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.



Aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje teretane na otvorenom i pristupnih rampi se sprovode u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz sufinansiranje Grada Bijeljina.

Grad Bijeljina