U subotu održan „Bijeljina Dance Now 2023“ :: Semberija INFO ::

 

U subotu održan „Bijeljina Dance Now 2023“


Bijeljina je protekle subote bila regionalni centar plesa. Zahvaljujući Plesnom klubu ,,Studio Olena", Gradskoj upravi grada Bijeljina i glavnom organizatoru timu ,,Dance Now" održan je još jedan festival „Bijeljina Dance Now 2023“.


 
Festival plesa je ove godine okupio oko 500 plesača iz Baletskog studia “Leonessa“ (Beograd), Baletskog studia “Grazia“ (Beograd), Plesnog kluba “MD Dance“ (Beograd), Plesne Akademije “Viktori" (Zenica), Plesnog kluba “101" (Bijeljina), Plesnog kluba “101" (Ugljevik), Plesnog kluba “Stars" (Subotica), Plesnog kluba “Princess" (Šamac), Plesno sportskog kluba mažoret Stanari (Doboj), Plesnog kluba ,,Sandoval" (Tuzla), Studia modernog i klasičnog baleta “Olena“ (Sremska Mitrovica) i Plesnog kluba “Studio Olena" iz Bijeljine.


 
Po ocjeni stručnog žirija djeca iz zeničke Plesne Akademije „Viktori“ plijenili su svojom harizmom i energijom i zato je najveći broj specijalnih nagrada otišao upravo u Zenicu.
 
Najveći broj takmičara je došao iz Baletskog Studia „Leonessa“. Oni su izveli ukupno 30 koreografija za koje su, osim specijalnih nagrada dobili i specijalni pehar. Najbolji u klasičnom baletu bili su učesnici iz Baletskog studia “Grazia", dok je za nastup u kategoriji solo klasičan balet prvu nagradu i specijalan pehar pripao Milijani Kević iz Sremske Mitrovice.



U Acro i Fit kategorijama najbolji je bio Plesni klub “Stars“ iz Subotice dok je Plesni klub “Princess“ iz Šamca u street kategorijama osvojio specijalne nagrade. Za najboljeg plesača u kategoriji djece proglašena je Ena Danenbaum iz “Studia Olena“ iz Sremske Mitrovice. U seniorskoj kategoriji Eleonora Jokić Runtić iz Studija modernog i klasičnog baleta “Olena“ Sremska Mitrovica, svojim nastupom je osvojila dvije specijalne nagrade a najviše se obradovala besplatnom odlasku u San Remo. Za najljepše kostime na festivalu proglašeni su plesači “Studia Olena“ iz Sremske Mitrovice i Bijeljine.


 
Plesni klub “Studio Olena“ iz Bijeljine ukupno je izveo 14 koreografija za koje je nagrađen jednim petim, jednim četvrtim, jednim drugim i 11 prvih mjesta. Plesači iz Bijeljine su osvojili ukupno četiri specijalne nagrade za Beč, Palić, Zrenjanin i Zenicu. Najbolji solisti iz “Studia Olena“ bili su Ana Kosmajac, Anđela Kostić, Tanja Dragić i Sofija Topalović osvojivši za svoj klub prva mesta.
 
Veliki zadatak je imao žiri u sastavu: predsjednik žirija ujedno i predsjednik Udruženja baletskih umjetnika Vojvodine, Gabrijela Teglaši Jojkić, koreograf Asmir Rahmanović, koreograf Jasenka Bitić Ramić, trener plesa Jelena Kovačev i Olena Rimac, koreograf.