Saopštenje koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”: Ljubiša Petrović: Ostajem gradonačelnik BN, ali televizije! :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”: Ljubiša Petrović: Ostajem gradonačelnik BN, ali televizije!


Da nije žalosno, bilo bi smiješno. BN TV je ove sedmice pozivala političke subjekte iz Bijeljine da gostuju u dijaloškoj emisiji o temi opoziva, ali ističući da emisija ne može biti emitovana uživo, nego da mora biti snimljena, želeći da naknadno izmontiraju video-materijal i omoguće gradonačelniku Ljubiši Petroviću najveću minutažu, kao i plasiranje samo onih poruka koje njemu odgovaraju.
 
Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ odgovorila je BN TV da njen predstavnik želi da bude gost u emisiji, ali ukoliko će biti emitovana uživo, na šta je iz televizije stigao odgovor da su svi termini zauzeti i da je moguće samo snimanje.
 
Znajući za sve sposobnosti BN montažera i njihovih „umjetničkih“ dometa, Koalicija je otkrila plan, a Ljubiša Petrović, jedini koji se pripremio za snimanje – dobio je svoj termin i gostovao sam! Sam u svojoj emisiji.
 
Podsjećanja radi, BN TV nikada nije odgovorila na zahtjev Koalicije da joj dostavi cjenovnik za emitovanje video-spotova i drugog propagandnog materijala, čime je ovaj medij stao na stranu jednog političkog subjekta i prekršio Kodeks o audio-vizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.
 
Izgleda da pored 2.000.000 KM koje je Ljubiša u toku prethodne tri sedmice doznačio BN TV iz gradskog budžeta, naša skromna sredstva im nisu bila zanimljiva.
 
A kako je prošlo emitovanje Ljubišine solo emisije? Očekivano – sam protiv svih.    
 
Narodna koalicija mu poručuje da će tako ostati i nakon 19. marta – sam, politički izgubljen, sa mogućnošću da svoje solo gostovanje pogleda svakog jutra na „JuTjub“ kanalu BN Televizije.
 
(Pokrenimo Bijeljinu)