RATNI OFICIRI I KOMANDANTI VOJSKE I MUP-A REPUBLIKE SRPSKE: OGORČENI SMO POSTUPCIMA I IZJAVAMA GRADONAČELNIKA PETROVIĆA! :: Semberija INFO ::

 

RATNI OFICIRI I KOMANDANTI VOJSKE I MUP-A REPUBLIKE SRPSKE: OGORČENI SMO POSTUPCIMA I IZJAVAMA GRADONAČELNIKA PETROVIĆA!


Ratni oficiri i komandanti Vojske i MUP-a Republike Srpske, održali su danas  sastanak u hotelu” Drina”, tokom kog su se osvrnuli na aktuelna dešavanja u Bijeljini i  Semberiji, kao i na odnos gradonačelnika Ljubiše Petrovića prema institucijama Republike Srpske.

Niko Sjerić ratni načelnik štaba Garde Panteri, u obraćanju medijima je istakao, da je gradonačelnk Ljubiša Petrović  potcijenio i povrijedio svakog ko se borio za Republiku Srpsku.


-Mi smo branili Republiku Srpsku, njen ustavno-politički sistem, njene zakone kao izraz potrebe i volje naroda. Mi smo se borili za naš narod i za naše institucije. I ako mnogi i dalje ćute, mi se ne možemo i nemamo pravo oglušiti na njegove postupke zato smo se danas okupili. Nije prvi put da gradonačelnik Petrović u žaru svoje političke borbe negira institucije Republike Srpske i ushićeno javno govori da nema Predsjednika Republike Srpske, a mi u ratu ginuli da ga bude i da ga ima, to je institucija. Gradonačelnik Petrović ne poštuje ni Ustav Republike Srpske, ni zakone Republike Srpske jer između ostalog ne izvršava odluke Skupštine Grada Bijeljina. Osuđujemo svrstavanje gradonačelnika Petrovića na stranu mrzitelja Republike Srpske, onih koji pod krinkom priče o zajedništvu, žele da uskrate prava našem narodu, i onih koji bi naviše voljeli da nema ni nas ni Republike Srpske. Takve ljude gradonačelnik dočekuje raširenih ruku u centru Bijeljine i nasladjuje se njihovim osporavanjem vrijednosti za koje smo se borili i dali najvrijednije što smo imali. Zar su Džaferović i Šmit, koga Republika Srpska nije priznala za visokog predstavnika, a on priznaje, dobronamjernici i zalubljenici Republike Srpske, da sa njima gradi Republiku Srpsku, a naše institucie ignoriše. Mi smo pod svaku cіjenu branili i odbranili našu zajedničku dragocijenost Republiku Srpsku. Gradonačelnik mora naučiti šta je patriotizam i poštovanje žrtve.J asno nam je da pojedini mediji čine sve da zavade naš narod, ali je nedopustivo da gradonačelnik koji treba da ujedinjuje pristaje na to. Svakom takvom ponašanju bićemo uvijek opomena. Možemo različito misliti o svemu, ali vrijednosti za koje smo se borili trebamo jedinstveno i složno braniti od svakog ko ih ne poštuje i ruši. ”, rekao je, između ostalog, Sjerić.